Aliz
6 °C
14 °C

Vihar jégesővel Szabolcsban

MTI
2004.07.19. 16:42
Fákat döntött ki és elektromos vezetékeket rongált meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felett hétfő délután átvonult vihar. A tűzoltóknak Nyíregyháza térségében akadt a legtöbb dolguk, kidőlt fákat távolítottak el a 4-es főút Nyírpazony-Nyírtura, és a 36-os főút Nyíregyháza-Nagycserkesz közötti szakaszáról, valamint több mint húsz pincéből szivattyúzták ki a vizet.

Az E-on Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság szakembereit is a szabolcsi megyeszékhely térségében riasztották a legtöbbször, a vezetékekre zuhant fák és faágak kisebb áramkimaradásokat okoztak a nyírségi nagyváros környéki bokortanyákon, valamint a szomszédos településen, Nagycserkeszen. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn és Nyíregyháza-Sóstóhegyen borsó, illetve galambtojás nagyságú jéggel esett az eső, amely leverte a fákról a gyümölcsöket és megtépázta a növények leveleit, továbbá a dohányültetvényekben tett kisebb-nagyobb károkat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?