Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási robbanás egy ukrán bányában: 31 halott

MTI
2004.07.20. 15:45
Metángázrobbanás következtében 31 bányász vesztette életét, 5 pedig eltűnt hétfőn egy ukrajnai szénbányában. A Donyeckhez közeli Krasznolimanszkaja bányában az esti műszakváltáskor előbb hatalmas dörej hallatszott, majd tűz ütött ki. Tizenhét bányászt sikerült a felszínre hozni.

Eddig 31 holttestet találtak meg, 5 személy sorsáról nem tudni. Folyik a kutatásuk annak ellenére, hogy a 370 méter mélyen húzódó tárnában a hőmérséklet eléri az 50 Celsius fokot, és a mentőalakulatnak nincs megfelelő felszerelésük az ilyen körülmények között végzett munkálatokhoz.

A bánya még kedd délután is égett, ezért a hatóságok elhatározták, hogy elárasztják az érintett a szakaszt, vagy nitrogénnel fojtják el a lángokat. Ehhez már a bányához szállították a szükséges berendezéseket. A donyecki kerületi ügyészség bűnvádi eljárást indított.