Két újszülött holttestét találták meg Kecskeméten

MTI
2004.07.20. 17:25
Két újszülött csecsemő meggyilkolását ismerte be egy román állampolgárságú nő Kecskeméten kedden. A kecskeméti rendőrkapitányság indított eljárást lőfegyverrel és lőszerrel történő visszaélés miatt egy 41 éves kecskeméti férfi ellen. A tanyáján tartott házkutatás során lőfegyvereket és hozzá tartozó lőszert találtak. Az engedély nélkül tartott fegyverek miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit és 27 éves román állampolgárságú élettársát.

A kihallgatás során a nő elmondta, hogy a múlt hónapban csecsemőt szült lakásuk fürdőszobájában. A nő elmondása szerint az újszülöttet az élettárs a vízóra aknája alatt elföldelte. A újszülött holttestét a rendőrök megtalálták. Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint a csecsemő élve született.

A további kihallgatás során a nő egy korábbi csecsemőgyilkosságot is elismert. A nő vallomása alapján egy évekkel korábban világra jött újszülött csontvázát találtak meg a rendőrök az udvari vécében. A nő és a férfi őrizetbe vétele mellett a kihallgatás jelenleg is folyik.