Hőmérőkkel akart öngyilkos lenni

MTI
2004.07.22. 12:06
Az öngyilkosság különös módját választotta egy 38 éves jekatyerinburgi munkanélküli nő, aki a bajok elől menekülve két lázmérőt nyelt le. Később az öngyilkosjelölt lenyelt még egy harmadikat is, úgy vélve, hogy így már elegendő higanyt juttatott szervezetébe.

Kis idő után azonban meggondolta magát és orvoshoz fordult, ám a városi kórházban történetét otromba viccnek vélték és elküldték. Az öngyilkosjelölt végül a helyi repülőtér orvosi rendelőjében jutott segítséghez, ahol hashajtó segítségével szabadították meg a lázmérőktől.

A jekatyerinburgi nő mindössze huszonnégy órán keresztül "tárolta" gyomrában a lázmérőket. Egy indiai férfi viszont 27 éven keresztül nem is sejtette, hogy gyomrában egy lázmérővel él. Az illető lázmérés közben elaludt és lenyelte a hőmérőt, ami csodával határos módon több mint negyedszázad alatt nem tört össze. Az indiai férfi végül pechesebbnek bizonyult, mint orosz "kolleganője": ahhoz, hogy eltávolítsák a lázmérőt, az orvosoknak fel kellett nyitniuk a páciens hasát.