Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegy embert csapott agyon villám Romániában

MTI
2004.07.22. 20:00
Négy embert, köztük három fiatal fiút csapott agyon a villám csütörtökön a romániai Brassó megyében és ezzel július eleje óta 11-re emelkedett a villámcsapás halálos áldozatainak száma Romániában, ahol hetek óta heves viharok tombolnak.

A brassói rendőrség közlése szerint egy 68 éves férfit, valamint egy 9, 16 és 18 éves fiút ért halálos villámcsapás, miközben egy épülőfélben lévő házban kerestek menedéket a vihar elől. Az ítéletidő 50 ezer hektár búzában és kukoricában, és lakóházak százaiban okozott kárt az elmúlt két napban Románia szerte.

Az esőzések okozta sárlavinák több száz kilométernyi országutat tettek járhatatlanná Neamt, Tulcea és Bákó megyékben. Tíz napja egymást váltja az esőzés és a kánikula Romániában, ahol a helyenként 38 fokos hőmérsékleteket is produkáló hőhullám 23 ember életét oltotta ki eddig.