Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kizuhant egy turista a hőlégballonból Svájcban

MTI
2004.07.23. 18:47
Elsodort a szél egy leszállóban lévő hőlégballont huszonnégy személlyel a kosarában pénteken a luzerni Közlekedési Múzeumban, s a különös balesetben egy utas meghalt, öt másik pedig megsebesült.

A Hiflyer léghajóval huszonhárom indiai turista és a pilóta emelkedett a levegőbe, hogy a magasból csodálja meg a svájci város panorámáját. Leereszkedés közben azonban egy hirtelen szélroham nekicsapta a gondolát a múzeum falának és tetejének. Az erős lökés következtében egy nő 10 méter magasból kizuhant és szörnyet halt. Öt másik utas könnyebben megsérült, őket sokkhatással a luzerni kórházban ápolják.

A Közlekedési Múzeum új nevezetességének számító hőlégballon 2000 októberében szállt föl első ízben. A 22 méter átmérőjű, héliummal megtöltött léggömb legfeljebb harminc személy szállítására alkalmas, a talajhoz 22 milliméteres acélkábelekkel rögzítik. A működtetők szerint a télen is üzemeltetett hőlégballon 37 kilométeres szélerősséget visel el biztonságosan.