Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordmennyiségű cigarettát foglaltak le a vámosok

MTI
2004.07.24. 12:22
Rekordmennyiségű, 67 ezer karton cigarettát foglaltak le a vámosok néhány óra leforgása alatt az ország több pontján, a csempészárú értéke összesen több mint 400 millió forint, mondta el a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője az MTI-nek szombaton. A márkás, külföldi cigarettákon nem volt zárjegy, illetve adójegy, tette hozzá Sipos Jenő.

A legnagyobb fogást a gyékényesi határállomáson könyvelhették el a vámosok pénteken délután. Egy Rijekából Budapestre tartó tehervonat átvizsgálása során az egyik konténerben elrejtve 40 ezer karton, 200 millió forint értékű cigarettát találtak - mondta Sipos Jenő.

A szállítmány iratainak tanulmányozása után a vámnyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy az esethez kapcsolódhat egy budapesti cég telephelye. Ezért pénteken éjjel a vámosok felkeresték a X. kerületi telephelyet, ahol további 24 ezer karton zárjegy és adójegy nélküli cigarettát találtak, melynek márkája megegyezett a Gyékényesnél lefoglalt csempészáruéval.