Megadt magát az Eiffel-tornyot megmászó férfi

MTI
2004.07.25. 09:11
Megadta magát a hatóságoknak az a férfi, aki szombaton kora este felmászott az Eiffel-torony harmadik emeletéig - jelentette a párizsi tűzoltóság.

Mikor megjelent a látogatóknak fenntartott szektornál, azonnal kiürítették az építményt, sőt a körülötte lévő sétateret is.

A 44 éves férfi eleinte elutasította a különleges tűzoltóegységek tagjainak és a pszichológusoknak a segítségét. Később hajlandó lett a párbeszédre, és elmondta, végső elkeseredésében mászott fel. Családi nehézségeiről panaszkodott, követelte, hogy felesége és gyermekei - akiket már hónapok óta nem látott - jelenjenek meg a helyszínen. Majd arról kezdett beszélni, hogy rendőrségi idézése volt aznapra tiltott fegyvertartás miatt, de ő nem jelent meg a hivatalban.

Miután végül engedett a rábeszélésnek rendőri kísérettel liften ereszkedett le a földszintre. Ezt követően kórházba szállították.

A Párizs egyik jelképének számító létesítményt szerdán délután is kiürítették egy névtelen fenyegetést követően. A rendőrök átvizsgálták a tornyot és környékét, de semmi gyanúsat nem találtak. A zavarkeltő telefonálót egyébként pénteken elfogták.