Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kényszerleszállás Ferihegyen

MTI
2004.07.25. 12:45
A British Airways légitársaság Ammanból Londonba tartó Airbus 320-as repülőgépe hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen vasárnap délelőtt - közölte a Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője az MTI-vel.

Bajkó Erika elmondta: az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt az automatika a levegőben leállította a gép egyik hajtóművét, emiatt az Airbus kényszerleszállást hajtott végre a legközelebbi repülőtéren, Ferihegyen, az ilyenkor szokásos biztosítás mellett.

A szóvivő tájékoztatása szerint a meghibásodott repülőgép egyelőre Ferihegyen marad, a gép utasainak elszállításáról a British Airways gondoskodik.

Korábban a Budapest Airport azt közölte az MTI-vel, hogy az Airbus pilótája menet közben rendellenességet tapasztalt az egyik hajtóműnél, ezért leszállási engedélyt kért a Ferihegyi repülőtéren. A gép fedélzetén 108 utassal és 7 fő személyzettel rendben leszállt. Jelenleg vizsgálják a gép hajtóművét.