Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kifarolt egy török repülőgép a kifutópályán

MTI
2004.07.25. 12:19
Földet érés után felmondta a szolgálatot egy török repülőgép baloldali futóműve vasárnap Isztambul repülőterén. A gép kifarolt, de a balesetben senki nem sebesült meg.

A török magántulajdonú Inter Airlines chartervállalat Fokker 100 típusú repülőgépe - fedélzetén 108 utassal és a hatfős legénységgel - Düsseldorfból érkezett a Boszporusz mentén elterülő nagyvárosba vasárnap kora hajnalban. Már sikeresen földet ért, amikor a baloldali futómű kerekei váratlanul leblokkoltak. A gép baloldalra dőlt és kifarolt a leszállópályáról.

"Egy hatalmas durranást hallottunk, éppen akkor, amikor az utasok megtapsolták a pilótákat a földet érés utáni pillanatban" - mondta el az egyik utas. "Az emberek kiabálni kezdtek. Rettenetesen féltünk" - tette hozzá.

A repülőn tartózkodó 108 embert épen és egészségesen menekítették ki a vészkijáratokon keresztül. A repülőgépben keletkezett anyagi károk nem jelentősek.

Január 3-án felszállás után néhány perccel zuhant le a Flash Airlines egyiptomi magán légitársaság Boeing 737-es típusú repülőgépe. A Vörös-tengerbe zuhant repülőn 148 ember tartózkodott. A katasztrófa nyomán számos kérdés vetődött fel a charterjáratok biztonságosságát illetően.