Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghiúsult rablás a postán

2004.07.26. 11:36
Elfogta a rendőrség azt a fiatal férfit, aki kirabolta a cinkotai postát, ám elmenekülni már nem tudott. A férfi hétfőn kora délelőtt lépett be a XVI. kerületi Rádió utcában található postahivatalba, és fegyvert szegezett az alkalmazottakra, követelve, hogy adják át részére a bevételt. A postán dolgozók azonban nem rettentek meg a rablótól, hanem azonnal megnyomták a pánikriasztást jelző gombot, majd lassan, nyugodt mozdulatokkal elkezdték berakni a pénztár tartalmát a férfi által átnyújtott táskába.

A két alkalmazott lélekjelenlétének köszönhetően mire a rabló megkaparinthatta a zsákmányt, már odaértek a helyszín közelébe a riasztott járőrök is. Így az arcát kendővel eltakaró férfi a postáról kilépve gyakorlatilag egyenesen az egyenruhások karjaiba futott, és esélye sem volt a menekülésre. A járőrök előállították a támadót, és eljárást kezdeményeztek vele szemben. A rablás idején lövés nem dördült el, személyi sérülés így nem történt.