Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százezreket tett otthontalanná a bangladesi árvíz

MTI
2004.07.26. 12:33
Több mint százezer ember kényszerült elhagyni otthonát a súlyosbodó árvízhelyzet miatt a bangladesi fővárosban, Dakkában. Az utóbbi idők legsúlyosabb esőzései nyomán hétfőre a dél-ázsiai ország kétharmadát, valamint Dakka jelentős részét is részben vagy egészében ellepte a víz - számoltak be róla helyi hatóságok. A főváros térségében a gátjaikat átszakító folyók több mint ötven ember halálát okozták a hét végén. Dakkában 125 ezren kényszerültek elhagyni otthonaikat és a számukra felállított sátrakban keresni menedéket. Az utcákat sok helyen derékig érő víz borítja.

A június közepe tartó esőzések okozta áradások áldozatainak száma Banglades egész területén eléri a 260-at, más források szerint a 280-at. A 140 millió lakosú ország területének mintegy 66 százalékát borítja víz, egyes helyeken a termés elpusztulásával fenyegetve. Az áradás mintegy 20 millió embert érint, több tízezren maradtak a külvilágtól elzárva, sok helyen gondot okoz az ivóvízellátás. Az előrejelzések szerint további esőzések várhatóak Banglades térségében. Az idei árvíz a legsúlyosabb az 1998-as, 3500 áldozattal járó természeti csapás óta.