Árpád
-2 °C
4 °C

Özönvízszerű eső Hajdú-Bihar megyében

MTI
2004.07.27. 00:37
Özönvízszerű eső zúdult hétfőn Hajdú-Bihar megye több településére, ami miatt a tűzoltóknak a késő éjszakai órákig 79 esetben kellett kivonulniuk segítségnyújtásra - tájékoztatta az MTI-t a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Elmondása szerint Debrecenben, Hajdúhadházon és Hajdúnánáson okozta a legtöbb gondot a lezúduló víztömeg, ahol fákat kellett eltávolítaniuk, illetve elöntött pincékből, szuterénekből, aluljárókból kellett a vizet kiszivattyúzni.

"Hajdúnánáson egy három emeletes épület tetőzete beázott, s vélhetően rövidzárlat miatt tűz keletkezett a harmadik emeleti lakás egyik szobájában. A kivonuló tűzoltók a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt" - tette hozzá a nevét nem közlő ügyeletvezető.

A mentők ügyeletese arról számolt be, hogy Debrecenben, az István úton a hömpölygő vízben elakadt egy mentőautó.

"Az alámosott területen besüllyedt kerekű mentőautót a tűzoltók emelték ki, a kocsiban öten tartózkodtak, szerencsére személyi sérülés nem történt" - tette hozzá Csőke Lajos.

Hajdúhadházon számos utcát és mintegy félszáz családi házat öntött el a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz. Béres László, a település polgármestere első fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn este a hajdúvárosban. A védelmi munkálatokat éjszaka is folytatják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?