Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmincan eltüntek a kabuli kórház összeomlásakor

MTI
2004.07.27. 10:37
Harminc eltűnt embert kerestek a mentőegységek egy Kabul központjában összedőlt kórház romjai alatt egy nappal azután, hogy két ember halálát okozva beomlott az épület egyik fala. A törmelékek alól mostanáig 22 sebesültet, köztük két afgán katonát emeltek ki a túlélők után egész éjszaka kutató mentőegységek - közölték kedden kormánytisztviselők.

Betegek vagy egészségügyi dolgozók nem voltak az állami kezelésben lévő Dzsumhúríját Kórházban, mert a háromemeletes épületet éppen egy afgán-kínai konzorcium tatarozza. A kabuli belügyminisztérium szóvivője úgy nyilatkozott: félő, hogy harmincnál is többen rekedtek a romok alatt. Az áldozatok valamennyien afgánok, miután egyetlen kínai sem dolgozott az épületben, amikor a szerencsétlenség hétfő délután bekövetkezett.