Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újságírókat vádolnak, mert pedofilokat lepleztek le

MTI
2004.07.27. 13:10
Három újságírót, egy katolikus papot, egy csendőrtábornokot és a koronatanút állították bíróság elé hétfőn Chilében, mert segítettek tavaly leleplezni egy nagyszabású, az egész országot felháborító pedofil hálózatot. Gema Bueno koronatanút azzal vádolják, hogy egy katolikus pap biztatására úgymond hamisan vádolt meg a pedofil üzelmekben való részvétellel egy ultrakonzervatív nézeteiről ismert jobboldali szenátort, Jovino Novoát. A három perbe fogott újságíró "bűne" az, hogy nyilvánosságra hozott egy videofelvételt, amelyen anyaszült meztelenül, gyerekek és serdülők társaságában látható a bűnbanda fejének tartott Claudio Spiniak üzletember. A tanúvallomások szerint Claudio Spiniak hajtott fel utcagyerekeket a pedofil szexorgiákhoz. Ezeken az összejöveteleken a jelentések szerint a gyerekek is kábítószert fogyasztottak és olykor orosz rulettet játszottak.

Georgina Ayala csendőrtábornokat azért állították bíróság elé, mert kiszivárogtatta a sajtónak a Spiniakra vonatkozó terhelő információkat. A chilei újságírószövetség elítélte a riporterek perbe fogását, a santiagói érsekség pedig szolidaritásáról biztosította a felbujtással vádolt katolikus papot.