Jenő
-3 °C
6 °C

60 százalékkal emelkedett a halálos balesetek száma Veszprémben

MTI
2004.07.27. 17:03
Veszprém megye útjain az idei első félévben már 32 halálos baleset történt, ami 60 százalékkal több az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Összességében a balesetek száma 11 százalékkal nőtt - közölte Hardi László alezredes keddi sajtótájékoztatóján, Veszprémben. Az idei félév 360 balesete /a tavalyi első félévben 320 balesetet regisztráltak/ döntően ittas vezetés, gyorshajtás és az elsőbbségi szabályok megszegése miatt következett be - tette hozzá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának vezetője. Megjegyzése szerint a balesetek nagy többsége - közel a fele - délután fordult elő, míg úgynevezett "veszélyes napnak" a kedd, a péntek és a szombat számít.

Az alezredes rámutatott arra, hogy a motorosok az elmúlt félévben 26 balesetet okoztak, viszont közülük hatan meghaltak. Hardi László szerint a nagy teljesítményű és sebességű motorok felett elvesztik az uralmat a vezetők, több fiatalt pedig elkap a "sebességláz". Az osztályvezető hangsúlyozta: a balesetek csökkentése érdekében fokozzák a megye útjain - különös tekintettel a balatoni forgalomra -a közúti ellenőrzéseket és a szondáztatásokat. Megjegyezte: míg a tavalyi első félévben 28 ezer esetben szondáztattak, addig 2004. június végéig már 31 ezer alkalommal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?