Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bosszúból akarta kisiklatni a vonatot egy horvát férfi

MTI
2004.07.27. 17:12
Öt méter hosszú vasrudat helyezett egy ittas fiatal a horvát fővárosból, Zágrábból a déli Splitbe közlekedő gyorsvonat útjába, de a mozdony vezetője még idejében észlelte az akadályt, így elkerülte a szerencsétlenséget. Mint arról az ügyben eljáró horvát bíró kedden beszámolt, a 24 éves fiatalember beismerte, hogy ő tette a vasrudat a sínekre a Horvátország középső részén fekvő Tounj közelében. Cselekedetét bosszúként magyarázta azért, hogy előzőleg leszállították egy másik vonatról, mert nem tudott érvényes jegyet fölmutatni.

A mozdonyvezető gyors reakciójának köszönhetően a vonat már lelassulva ütközött neki a vasrúdnak, amely átszakította a jármű hűtőberendezését. Személyi sérülés nem történt. Vasúti dolgozók elmondták: az öt méter hosszú vasrúd ki is siklathatta volna a vonatot, ha az a maximális, óránként 160 kilométeres sebességgel halad át rajta. Az utasok egy helyettesítő járattal folytathatták útjukat Dél-Horvátország felé.