Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyvérzést kapott a német ámokfutó

MTI
2004.07.27. 19:00
Agyvérzés következtében életét vesztette kedden az a német nyugdíjas, aki előző nap három embert sebesített meg lőfegyverrel Münchenben - közölte a német rendőrség. Mint utóbb kiderült, a 66 éves férfi a szomszédságában élő bosnyák család tagjait akarta megölni. "Szabályos gyűlölet alakult ki benne a család iránt" - mondta a rendőrség szóvivője. Az öregúr évek óta vitában állt külföldi származású szomszédaival, azok állítólagos lármás életmódja miatt. A rendőrség az elhunyt lakásában számos, a házfelügyelőséghez írt levelet talált, amelyekben a nyugdíjas panaszkodott a bosnyák család keltette folytonos zajra.

A férfi hétfő reggel az egyik szomszédját, egy bosnyák fiút kétszer nyakon lőtte, és a család két másik tagját is súlyosan megsebesítette, míg végül az egyik muzulmánnak sikerült őt legyűrnie. Az idős férfi a dulakodás során fejsérülést szerzett. Kórházba szállítás közben agyvérzést kapott, és kómába esett. Halálának pontos okát az orvosok boncolás segítségével igyekeznek megállapítani. Az ámokfutó áldozatai már nincsenek életveszélyben.