Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeomlott egy kórház Kabulban

MTI
2004.07.27. 19:18
Legkevesebb nyolc afgán munkás vesztette életét egy Kabul központjában lévő kórház összeomlásában - közölte az afgán belügyminisztérium kedden. A közlemény szerint a hétfőn részlegesen összedőlt épület romjai alatt még tizennégy személy után kutatnak a mentőalakulatok. Huszonhét embert emeltek ki eddig a törmelékek alól.

Betegek vagy egészségügyi dolgozók nem voltak az állami kezelésben lévő Dzsumhúríját kórházban, mert a négyszintes épületet éppen egy afgán-kínai konzorcium tatarozta. Több tucatnyi afgán dolgozott az épületben. Hivatalosan még nem tettek említést a szerencsétlenség okáról, de szemtanúk arról számoltak, hogy a száz méter hosszú kórház mintegy 50 méteres szakasza azért dőlt le, mert az épületet tartó oszlopok összeroskadtak.