Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Külföldi segítséget kér Portugália a tűzoltáshoz

euractiv.hu
2004.07.28. 07:03
Három ország küld tűzoltó-repülőgépeket Portugáliába, az egyre veszélyesebben terjedő erdőtüzek megfékezésére. Ez már a második nyár, amikor az ország súlyos tűzvésszel küzd; idén júliusban négyszer annyi tűzesetet regisztráltak, mint tavaly. Hétfőn húsz helyszínen lobbantak fel a lángok, és kedden még nyolc tűzfészek környékén nem tudtak úrrá lenni a helyzeten a szakemberek -közölte Daniel Sanches belügyminiszter.

Portugália hétvégi segélykérését követően Spanyolország, Olaszország és Görögország küld tűzoltó-repülőgépeket és más egységeket az országba. A spanyol gép az Algarve térséget kísérli meg a magasból oltani, míg két görög repülő Alentejoba tart. Lisszabontól délre, az Serra da Arrabida hegységben is ég az erdő. Az Arrabida Nemzeti Parkban kedden sikerült ugyan megfékezni a tüzet, de a Természetvédelmi Hivatal illetékesei természeti ritkaságokban bekövetkezett pótolhatatlan veszteségekről kényszerültek beszámolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?