Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ombudsmani vizsgálat a kecskeméti halálesett miatt

MTI
2004.07.28. 14:40
Vizsgálatot indított a Kecskeméten rendőri intézkedés közben bekövetkezett halálesettel kapcsolatban a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa szerdán; ezt maga Kaltenbach Jenő közölte az MTI-vel. "A vizsgálatot vizsgáljuk" - jelentette ki, hozzátéve, az ombudsman abban az esetben is eljárhat, "ha nem áll fenn alkotmányos visszásság, de annak veszélye fenyegethet"; Kaltenbach Jenő lényegesnek nevezte, hogy "elfogultságtól mentes, objektív vizsgálat" tisztázza a történteket.

"A halálesetről az ügyben nyilatkozók és a sajtóorgánumok egyaránt más-más módon számoltak be, illetve a sajnálatos esemény óta a sajtó folyamatosan ellentmondó híreket közöl" - mondta a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, hozzátéve, az ügyről tájékoztatást kér a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetőjétől "a haláleset körülményeiről és a hatóságok folyamatban lévő eljárásairól". Vasárnap este Kecskeméten rendőri intézkedés közben meghalt egy 19 éves fiatalember. Az intézkedő rendőrt beosztásából felfüggesztették, az ügyészség eljárást indított a rendőr ellen. A felháborodott romák kedden este virrasztással tiltakoztak a kecskeméti rendőrség épülete előtt.