Judit
3 °C
7 °C

"Nullszaldós" pénzhamisítás Japánban

MTI
2004.07.28. 15:32
"Társadalmi munkában" végzett pénzhamisítás előtt áll értetlenül a japán rendőrség: nagyjából ugyanannyiba kerül a hamisítóknak saját pénzük előállítása, mint az igazi, azaz az üzlet nullszaldós. Az értelmetlennek tűnő bajlódás eredményeként több mint 400 darab hamis 1000 jenes bankót produkáltak az ismeretlen tettesek, a rendőrség szakértői szerint pedig mindegyik bankjegy nagyjából ezer jenjükbe kerülhetett.

A haszontalankodás magyarázataként csakis az szolgálhat, hogy nem haszonszerzés, hanem technikai "majd én megmutatom" az indíték, illetve a hamis bankókkal - amelyek talmi voltát az emberi szem azonnal észreveszi - át lehet verni néhány régi szerencsejátékgépet, azok ugyanis elfogadják igaziként. Mindazonáltal még így sem lehet nagy pénzt csinálni a haszontalan hamisból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?