Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Símaszkos, rendészeti iskolásokat tartóztattak fel a rendőrök

2004.07.28. 18:30
Lőszereket találtak a rendőrök egy rendészeti szakközépiskolás diáknál Miskolcon. A borsodi megyeszékhely egyenruhásai a napokban három símaszkos férfira figyeltek fel, akik éppen egy autóba szálltak be. Mivel feltehető volt, hogy valamilyen bűncselekményre készülnek, a járőrök üldözni kezdték a társaságot, ám a trió elhajtott a rendőrök elől. Hamarosan azonban, a rendszáma alapján rábukkantak az autóra és a benne ülő három fiatalemberre, Felsőzsolca külterületén.

Miután átvizsgálták a három fiatalember ruházatát, egyikük övtáskájában egy lőszerre bukkantak, sőt a nála tartott házkutatás alkalmával további lőszerek is előkerültek. A trióról egyébként kiderült, hogy a miskolci Rendészeti Szakközépiskola első éves, határrendész szakos diákjai, akik azt állították, hogy csak lányismerőseiket akarták rémisztgetni a símaszkokkal. A lőszert rejtegető fiú ellen ennek ellenére eljárást indítottak, lőszerrel való visszaélés miatt, szakértő bevonásával.