Jenő
-2 °C
6 °C

Még vizsgálja a MÁV a balesetet

2004.07.30. 14:06
Várhatóan csak a jövő hétre születhet meg az eredménye annak a vizsgálatnak, amelyet a Déli pályaudvaron történt baleset ügyében rendelt el a MÁV. A csütörtök déli balesetet követően péntek reggelre helyreállt a közlekedési rend a pályaudvaron, s már a hajnali vonatok is menetrend szerint indultak. A megsérült 5. vágányt a MÁV szakemberei még az este megvizsgálták, és közlekedési szempontból alkalmasnak találták. A vágány végleges helyreállítása még tart.

Az eddigi vizsgálatok azt mutatták, hogy a vágányon túlfutott vonaton rajta voltak a tolatás elvégzéséhez szükséges személyzet tagjai, előírás szerinti szolgálati helyükön. Mint kiderült, a vonat a tolatás előtt elvégezte a kötelező fékpróbát is, és betartotta az előírt, húsz kilométer/órás tolatási sebességet. A baleset körülményeinek kivizsgálása kiterjed a mozdonyvezető és a tolatásvezető közötti mikrohullámú rádiókapcsolat rekonstrukciós kísérletére, illetve a tolatási rádiókörzetben lévő rádiók műszaki hátterének feltárására is. A vizsgálat, valamint teljes körű kárfelmérés várhatóan egy hetet vesz igénybe, melyet a helyreállítási munkálatok követnek. A MÁV szerint egyébként Magyarországon hasonló jellegű balesetek általában tízévente egyszer fordulnak elő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?