Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Önként jelentkezett a megszökött veszélyeztetett terhes nő

MTI
2004.07.30. 18:22
Önként jelentkezett egy nappal a szökése után a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az a lopásért elítélt veszélyeztetett terhes nő, aki azután szökött meg a klinikáról, hogy felügyelője odabilincselte ágyához - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel. A lopás miatt egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt nőt kedden szállították veszélyeztetett terhessége miatt a klinikára.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) korábbi közleménye szerint szerdán délelőtt a fogva tartott nőt felügyelője odabilincselte az ágyvashoz és szolgálati célból elhagyta a kórtermet. Ezalatt az elítélt a bilincsből kiszabadította magát és megszökött.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el a 33 éves elítélt szökése ügyében. A nyomozócsoport feltérképezte az elítélt személyi kapcsolatait, valamint korábbi bűntársainak tartózkodási helyeit, s azokat folyamatos ellenőrzés alá vonta. A rendőrség közlése szerint a veszélyeztetett terhes nő az enyhébb büntetés érdekében csütörtökön délután önként jelentkezett szökése helyszínén.