Hat embert lőttek agyon Szófiában egy alvilági leszámolásban

MTI
2004.07.30. 21:57
Hat embert lőttek agyon és két másikat sebesítettek meg súlyosan pénteken egy szófiai kertvendéglőben végrehajtott maffiaszerű leszámolásban. Az ismeretlen támadók a szófiai alvilág egyik vezéralakjával, a 43 éves Milcso Bonevvel és öt testőrével végeztek a Szlavia vendéglőben, amelynek a "vállalkozó" törzsvendége volt. A maffiafőnök két másik testőrét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A fegyveresek, akik szemtanúk szerint rendőrnek voltak öltözve, két autóból nyitottak tüzet automata fegyverekből a kertvendéglőre délután 3-kor, amikor Boneven és emberein kívül mások nem tartózkodtak ott, majd elmenekültek.

A bolgár tömegtájékoztatás szerint a "Mile atya" becenevű, valaha a titkosszolgálatoknak dolgozó Bonev volt a vezetője az egyik legjelentősebb, SZIK nevű bulgáriai bűnbandának a 90-es évek elején, amely védelmi pénzek kizsarolásával foglalkozott. E bűnszövetkezet feloszlatása után a szétverődött bandatagok csempészetbe és drogüzletbe fogtak.

A bolgár média úgy tudja, hogy Bonev 10 millió dolláros vagyon fölött rendelkezett és érdekeltségei voltak számos üzleti vállalkozásban. 2001 szeptemberében egyszer már az életére törtek: ismeretlenek felrobbantották lakóházának garázsát, amikor a férfi éppen beállt oda autójával. A robbanásban azonban csak két testőre sérült meg, ő épségben megúszta a merényletkísérletet.