Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat embert lőttek agyon Szófiában egy alvilági leszámolásban

MTI
2004.07.30. 21:57
Hat embert lőttek agyon és két másikat sebesítettek meg súlyosan pénteken egy szófiai kertvendéglőben végrehajtott maffiaszerű leszámolásban. Az ismeretlen támadók a szófiai alvilág egyik vezéralakjával, a 43 éves Milcso Bonevvel és öt testőrével végeztek a Szlavia vendéglőben, amelynek a "vállalkozó" törzsvendége volt. A maffiafőnök két másik testőrét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A fegyveresek, akik szemtanúk szerint rendőrnek voltak öltözve, két autóból nyitottak tüzet automata fegyverekből a kertvendéglőre délután 3-kor, amikor Boneven és emberein kívül mások nem tartózkodtak ott, majd elmenekültek.

A bolgár tömegtájékoztatás szerint a "Mile atya" becenevű, valaha a titkosszolgálatoknak dolgozó Bonev volt a vezetője az egyik legjelentősebb, SZIK nevű bulgáriai bűnbandának a 90-es évek elején, amely védelmi pénzek kizsarolásával foglalkozott. E bűnszövetkezet feloszlatása után a szétverődött bandatagok csempészetbe és drogüzletbe fogtak.

A bolgár média úgy tudja, hogy Bonev 10 millió dolláros vagyon fölött rendelkezett és érdekeltségei voltak számos üzleti vállalkozásban. 2001 szeptemberében egyszer már az életére törtek: ismeretlenek felrobbantották lakóházának garázsát, amikor a férfi éppen beállt oda autójával. A robbanásban azonban csak két testőre sérült meg, ő épségben megúszta a merényletkísérletet.