Árpád
-2 °C
4 °C

Közepes erősségű földrengés volt Törökországban

MTI
2004.07.30. 21:57
Közepes erősségű földrengés és több utórengés rázta meg pénteken Törökország keleti részét - számoltak be róla hivatalos források és sajtójelentések. Egy ember meghalt, öt megsebesült, amikor a földmozgások okozta pánik hatása alatt kiugrottak az ablakon - jelentette az Anadolu török hírügynökség. Az iráni határhoz közeli hegyvidéki területen több faluban összeomlottak a vályogból készült házak.

A Dogubeyazit térségében közép-európai idő szerint este 7 óra 14 perckor mért első rengés az isztambuli földrengéstani intézet mérése szerint a Richter-skála szerint 4,6-es erősségű volt. A közepesnek számító rengést két perccel később a Richter-skálán mérve 4,3-es, újabb húsz perc múlva pedig egy 4-es erősségű utórengés követte. A földrengés epicentruma Dogubeyazittól mintegy húsz kilométerre északkeletre, az Ararát-hegy és az iráni határ közelében volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?