Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terjed Oroszországban az agyhártyagyulladás

MTI
2004.07.30. 21:57
Vészesen terjed Oroszországban a vírusos bélfertőzés szövődménye, a savós agyhártyagyulladás; mind többen kerülnek kórházba a kór miatt, amely már a fővárosban is felütötte a fejét. A rendkívül helyzetek orosz minisztériumának adatai szerint Novoszibirszkben 172 savós agyhártyagyulladásos beteg, köztük 135 gyerek fekszik kórházban, huszonnéggyel többen, mint egy nappal korábban. A szibériai városban a járványhelyzet ebben a hónapban vált fenyegetővé, 192 esetet regisztráltak eddig.

Tulában 228 személy fordult orvoshoz, százhúszat közülük kórházi kezelésre utaltak be. A város gyógyintézetének epidemiológiai osztálya már telített. Moszkvában 16 fiatal sportolót szállítottak kórháza egy szállodából savós agyhártyagyulladásra utaló tünetek miatt. Két estben már diagnosztizálták is a betegséget. A Gaszisz szállóban további 200 sportolót vizsgálnak meg, tartva attól, hogy a járvány hamarosan tetőzik.

Ebben a hotelben 12 amerikaifutball csapat lakik, a játékosok oroszok, valamint más országból valók, sportáguk junior Európa-bajnokságára érkeztek Moszkvába. A járvány a múlt héten kezdődött Kurganovo településen, ahol egy nyári táborból először 26 gyereket szállítottak vírusos bélfertőzéssel kórházba. Megbetegedésüket az okozta, hogy a szennyezett Csuszovaja folyóban fürödtek. A betegség szövődménye, a savós agyhártyagyulladás magas lázzal, fejfájássál és hányással jár együtt, és főként gyerekeket veszélyeztet.