Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy autósiskola oktatója negyven évig vezetett jogsi nélkül

MTI
2004.07.31. 12:12
Egy berlini autósiskola egyik oktatójáról kiderült a napokban, hogy nincs jogosítványa. Eddig mintegy ezer tanulóvezetőt oktatott arra, amit legalább is elvben még neki is meg kellene tanulnia.

Mint elmondta a Berliner Zeitung című lapnak, egyszer, még 43 évvel ezelőtt megpróbált autóvezetői vizsgát tenni, de megbuktatták, mert nem sikerült megállnia a vizsgán a stopjelzésnél. Még egyszer nem próbálkozott, mert félt egy újabb kudarctól - vallotta meg a lap szombati számában, de hozzátette büszkén, hogy bár négy évtizede hajt jogosítvány nélkül, még nem volt balesete. Pedig nem is csak személyautóval furikázott, hanem traktort, sőt harckocsit is vezetett az egykori keletnémet hadseregben.

Legalábbis a legutóbbi napokig nem volt balesete. A minap azonban adódott egy kisebb koccanása egy lengyel teherautóval, s pechjére kiszállt a balesethez a rendőrség. Kénytelen volt beismerni, hogy nem csak pillanatnyilag nélkülözi a jogosítványt; soha nem is volt neki.