Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tűzpárbaj volt Róma központjában

MTI
2004.07.31. 16:07
Lövöldözés történt szombaton déltájt Róma belvárosában, a Circus Maximus közelében.

Egy napok óta körözött rendőrgyilkos elfogására érkeztek fegyveres nyomozók a Circus Maximushoz közeli metróállomáshoz. Amikor a körözött gyilkos észlelte, hogy elfogás veszélye fenyegeti, rövid időre túszul ejtett egy fiatal nőt, és tüzet nyitott a detektívekre.

A nyomozók rövid tűzpárbajban harcképtelenné tették a rendőrgyilkost, Luciano Libonit. A lövöldözésben megsebzett banditát kórházba szállították. Sem járókelőnek, sem a túsznak, sem pedig rendőrnek nem esett baja.

A rendőrség nem nevezte meg a túszt. Médiajelentések szerint egy francia nő került rövid időre Liboni karmai közé.

A Circus Maximushoz közeli metrómegálló környéke roppant forgalmas szokott lenni hétköznapokon, ám a hétvégeken gyérebb a forgalom. Most sem volt nagy tömeg a körzetben, ennek is köszönhető, hogy a lövöldözés a bűnözőn kívül nem tett kárt senkiben.

Néhány nappal korábban már megpróbálták elfogni Libonit, akkor az olasz főváros Termini pályaudvara közelében. Akkor is tűzpárbaj alakult ki, amely után a gonosztevőnek sikerült kereket oldania. Úgy menekült el, hogy fegyverrel megállásra kényszerített egy autóst, és vele vitette el magát a helyszínről. A járműben ott ültek az autó vezetőjének gyermekei is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?