Huba
19 °C
33 °C

Tűzpárbaj volt Róma központjában

MTI
2004.07.31. 16:07
Lövöldözés történt szombaton déltájt Róma belvárosában, a Circus Maximus közelében.

Egy napok óta körözött rendőrgyilkos elfogására érkeztek fegyveres nyomozók a Circus Maximushoz közeli metróállomáshoz. Amikor a körözött gyilkos észlelte, hogy elfogás veszélye fenyegeti, rövid időre túszul ejtett egy fiatal nőt, és tüzet nyitott a detektívekre.

A nyomozók rövid tűzpárbajban harcképtelenné tették a rendőrgyilkost, Luciano Libonit. A lövöldözésben megsebzett banditát kórházba szállították. Sem járókelőnek, sem a túsznak, sem pedig rendőrnek nem esett baja.

A rendőrség nem nevezte meg a túszt. Médiajelentések szerint egy francia nő került rövid időre Liboni karmai közé.

A Circus Maximushoz közeli metrómegálló környéke roppant forgalmas szokott lenni hétköznapokon, ám a hétvégeken gyérebb a forgalom. Most sem volt nagy tömeg a körzetben, ennek is köszönhető, hogy a lövöldözés a bűnözőn kívül nem tett kárt senkiben.

Néhány nappal korábban már megpróbálták elfogni Libonit, akkor az olasz főváros Termini pályaudvara közelében. Akkor is tűzpárbaj alakult ki, amely után a gonosztevőnek sikerült kereket oldania. Úgy menekült el, hogy fegyverrel megállásra kényszerített egy autóst, és vele vitette el magát a helyszínről. A járműben ott ültek az autó vezetőjének gyermekei is.