Pénzhamisítókat fogtak Hajdúszoboszlón

MTI
2004.08.03. 16:46
Pénzhamisítás bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség három hajdúszoboszlói és két hajdúszováti fiatal ellen - jelentette be sajtótájékoztatón kedden Hajdúszoboszló rendőrkapitánya. "Az eljárás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 51 darab hamis ezerforintost készítettek és próbáltak meg forgalomba hozni" - tette hozzá Sóvágó Sándor rendőr alezredes.

Tájékoztatása szerint a pénzhamisítók vasárnap este buktak le, miután Hajdúszoboszlón egy utcai árus felismerte a hamis ezerforintost és értesítette a rendőrséget. "A vizsgálat kiderítette, hogy a pénzhamisítás ötlete két húszéves fiatalembertől származott, akik társaik segítségével színes nyomtatóval készítették a hamis ezreseket és különböző szórakozóhelyeken, utcai árusoknál próbáltak túladni rajtuk" - mondta.

Hozzátette: a rendőrök eddig 49 hamis bankót találtak meg, kettőt továbbra is keresnek. Sóvágó Sándor tájékoztatása szerint a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható tettesek szabadlábon védekezhetnek.