Prágai iskolák elleni merényletekkel fenyegetőzött egy ismeretlen

MTI
2004.08.06. 19:42
Prágai iskolák elleni terrorcselekmény végrehajtásával fenyegetőzött egy ismeretlen személy az egyik cseh internet-szolgáltatónak küldött elektronikus levélben, a rendőrség azonban nem tekinti megalapozott fenyegetésnek az irományt.

Mint az iDnes cseh internet-szolgáltató pénteken bejelentette, a fenyegetést tartalmazó e-mailt csütörtök este kapta egy csehországi elektronikus levélcímről. A rendőrséget már tájékoztatták a történtekről. A levelet "Joe" névvel jegyző szerző azzal fenyegetőzött, hogy "fejlett vegyi, mikrobiológiai és tömegpusztító fegyverekkel" támadást követnek a prágai iskolák ellen, s a merényletben robbanóanyagot is felhasználnak majd.

A cseh rendőrség a jelek szerint nem tekinti megalapozott fenyegetésnek a levelet. Zdenek Zelenka rendőrségi tisztségviselő legalábbis a iDnesnek megjegyezte, hogy a terroristák rendszerint nem közlik előre, hogy hol, mikor és milyen módon hajtanak végre támadást. "Úgy tűnik, hogy a levél valami firkász gazdag fantáziájának a terméke" - mondta, hozzátéve, hogy az eddigi hasonló esetek is mindig üres fenyegetésnek bizonyultak.