Törökbálint: a rendőrség szerint nem robbantás volt

MTI
2004.08.11. 01:44
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője szerint kizárható, hogy bárki felrobbantotta volna múlt csütörtökön a törökbálinti pirotechnikai raktárat.

Kizárható, hogy egy külső személy helyezett el robbanószerkezetet a múlt hét csütörtökön a törökbálinti Pyro-Technic Kft. telephelyén, mondta a távirati irodának Csapi Balázs alezredes.

Hozzátette: részletesen ellenőrizték a robbanást megelőző 16 és 17 óra közötti időszakot, és azt vizsgálták, kik jelentek meg a törökbálinti telephelyen. Az alezredes szerint hat ilyen személyt találtak, akiket kihallgattak.

"Az utolsó vásárló 16 óra 30 perckor távozik el a helyszínről, az ő vallomásából egyértelműen kiderül, hogy már idegen személy nincs a telephelyen, csak a három ott dolgozó munkás, egy raktárvezető, illetve a két anyagmozgató" - mondta Csapi Balázs.

Az alezredes szerint egy esetleges merénylet motiválatlannak tűnik, tekintettel arra, hogy a Pyro-Technic Kft. nem pályázta meg augusztus 20-i tűzijátékot. "A nyomozás jelenlegi állása szerint nincs indíték ahhoz, hogy egy idegen oda bemenjen és fölrobbantsa az üzemet" - hangsúlyozta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.