Tűz a volt Csepel Művek területén

Index, MTI
2004.08.12. 17:27
Kigyulladt egy raktárépület tetőszerkezete az egykori Csepel Művek területén Budapesten, erősítette meg az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál elmondta, két mentőautóval érkeztek a helyszínre, egyelőre nincs tudomásuk sérültekről.

Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy Csepelen, a Gyepsor utcában egy használaton kívüli épület tetőszerkezetének egy része gyulladt ki. A lángokat a tűzoltók hét vízsugárral megfékezték, a tűzben senki nem sérült meg. Molnár Péter azt is elmondta, a rendőrség arról tájékoztatta, hogy két személyt elfogtak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az épület mellett felhalmozódott nagy mennyiségű szemétre égő cigarettát dobtak.

A tűz a szemétkupacban keletkezett, és innen terjedt át az üzemcsarnok oldalára, majd a tetőszerkezetre - tette hozzá a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Molnár Péter közölte: biztonsági okokból a tűzoltók egy szomszédos épületből több gázpalackot kihoztak, de rövid idő alatt eloltották a tüzet, ezért ez az épület nem került veszélybe.

Egy hete egy pirotechnikai raktárban történt pusztító robbanás Törökbálinton.