Kigyulladt egy vonatszerelvény Romániában

MTI
2004.08.15. 15:51
Kigyulladt egy gázolajat és benzint szállító vonatszerelvény vasárnap reggel a romániai Vrancea tartományban, a tűzoltók gyors beavatkozása révén azonban sikerült megelőzni a katasztrófát, de hat tűzoltó megsebesült az oltás során.

A harmincnégy tartályvagonból álló Constanzába tartó szerelvény mintegy háromszáz méterre lehetett Gugesti állomásától, amikor hátsó vagonjai közül néhány kisiklott, felborult, és a bennük lévő gázolaj lángra lobbant.

Csaknem hatvan tűzoltónak kellett a helyszínre érkeznie, hogy megelőzze a katasztrófát, hiszen a szerelvény benzint szállító vagonjai bármelyik pillanatban felrobbanhattak volna. A kárelhárításban százhúsz rendőr és harminc csendőr is részt vett, mivel evakuálni kellett a környék lakosságát.

Az illetékes szervek egyelőre vizsgálják a baleset körülményeit. Valószínű, hogy a szerelvény egyik hátsó vagonjának a meghibásodása okozhatta a többi vagon kisiklását. Várhatóan egész napra szünetel a vasúti forgalom azon a környéken, mivel az infrastruktúra is megrongálódott.