Kézlevágás tévedésből Hongkongban

MTI
2004.08.15. 19:42
Valószínűleg nem a büntetésre kiszemelt férfi jobb kezét vágta le két támadó egy forgalmas hongkongi étteremben, hanem egy ártatlan áldozatét - jelentette vasárnap a helyi sajtó. Lee Kwok-sum (Lee Kvok-szum) békésen iszogatta ötórai teáját egy hongkongi étteremben, amikor hirtelen odaugrott hozzá két orvosi maszkot viselő férfi, és levágták a jobb kezét egy éles késsel.

Az Oriental Daily News című napilap értesülései szerint a támadást azért hajtották végre egy szervezetett bűnbanda tagjai, mert Lee megsértette a főnöküket azzal, hogy udvarolni próbált a gengszter barátnőjének. A 39 éves áldozat tagadta, hogy bármilyen okot szolgáltatott volna a megtorlásra, és állítása szerint nincs kapcsolata az alvilággal - szerepelt a South China Morning Post című újságban.

Miután kihallgatták, "a rendőrség egyre inkább meg van győződve arról, hogy a támadás tévedésből történt" - idézte a Post Lam Siu-wah (Lam Sziu-vah) detektívfelügyelőt Lee-t egy sebészeti osztályra szállították, ahol a kezét visszavarrták, állapota már nem kritikus.