Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leállt az autó motorja a vasúti átjáróban

2004.09.01. 09:05
Öten sérültek meg, amikor vonat rohant egy személyautónak, melynek egy vasúti átjáróban állt le a motorja Békéscsabán. A baleset kedden este fél hat körül történt, a békési megyeszékhely külterületén, a Kétegyházi úton. Egy Lada vezetője a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott be a vasúti átjáróba, ám az átjáróban váratlanul leállt a kocsi motorja. Emiatt már nem tudta elhagyni a kereszteződést és a Kétegyháza felől Békéscsaba irányába tartó Traianus nemzetközi vonat nekiütközött.

A szerelvény szerencsére mindössze 40 kilométeres sebességgel haladt, ám az autó vezetője még így is súlyos sérüléseket szenvedett. A jármű négy másik utasa könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet. A Lada felelőtlen vezetője ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon eljárást indítottak, a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt.