Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hepatitis A vírus ellen oltanak Hajdúböszörményben

MTI
2004.09.02. 17:07
Mintegy 1.600 óvodás és kisiskolás hepatitis A vírus elleni oltását kezdték meg csütörtökön Hajdúböszörményben - közölte a város tiszti főorvosa az MTI-vel. "A fertőző májgyulladás enyhébb lefolyású változatában 2003 szeptember óta 34-en betegedtek meg Hajdúböszörményben" - mondta Balogh Éva.

A tiszti főorvos hozzátette: nincs járvány a városban, de a betegség bizonyos területeken halmozottan fordul elő. A betegek között gyerekek és felnőttek egyaránt vannak, környezetüket folyamatosan védőoltásokkal látják el és fertőtlenítenek a betegség terjedésének megakadályozása érdekében - közölte. Elmondta: azokat a gyermekközösségeket is beoltják, amelyekben a megbetegedett gyermekek járnak, így mintegy 1.500-1.600 óvodás és iskolás részesül védelemben Hajdúböszörményben