Árpád
-2 °C
4 °C

Újabb pedofilbotrány az osztrák egyházban

MTI
2004.09.02. 20:07
Kiskorúak szexuális zaklatása miatt belső vizsgálatot indít az ausztriai Feldkirch egyházmegye August Paterno vorarlbergi káplán ellen - jelentette be csütörtöki feldkirchi sajtóértekezletén Klaus Küng, az egyházmegye püspöke.

A 69 esztendős káplánnal szemben az ügyészség is nyomozást indított. Az osztrák tömegtájékoztatás szerint azzal gyanúsítják, hogy évekkel ezelőtt 10 kiskorú fiút zaklatott szexuálisan. Paterno, aki a 60-as évek végétől vallási témájú cikkeinek és tv-sorozatainak köszönhetően Ausztria legismertebb tisztelendői közé tartozik, cáfolja a gyanúsítást, azt állítja, hogy sokkolja az ügy.

Paternóval szemben állítólag már 1989-ben felmerült a gyanú, hogy kiskorúakat zaklatott. Ez az ügy kilenc évvel később került az egyházmegye vezetője elé, de akkor tisztázta magát Paterno, rágalmazásnak bélyegezve a gyanúsítást. Neve ezen a héten bukkant fel ismét a sajtóban, amikor vorarlbergi újságok hírül adták: két egyházi személlyel szemben is felmerült a gyanú, hogy szexuálisan fiúkat zaklattak Ausztria legnyugatibb tartományában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?