Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Őrizetben a brutális apa

2004.09.03. 20:09
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki olyan erővel szorította meg pár hónapos gyerekét, hogy annak több bordája eltörött. A budai Szent János Kórházból csütörtökön délután jelentették a rendőrségnek, hogy sorozatos bordatöréssel vettek fel egy 4 hónapos csecsemőt. Az orvos elmondta, hogy a kislánynak tizenhat bordája törött el, a súlyos sérülések 1-2 napon belül keletkezhettek. Egy hétnél régebbi sérülésként diagnosztizálta a csecsemő hátán és nyakán látható külsérelmi nyomokat.

A nyomozás kiderítette, hogy a szülők egy átmeneti otthonban laknak, és többször előfordult, hogy a gyerekek jelenlétében verekedtek. Az asszony a kihallgatásán elmondta, hogy a férje rendszeresen bántalmazza őt, és a kislány sérüléseit is a férfi okozta. Ezt beismerte a férj is, de azt állította, hogy a gyerekkel csak játszani akart, és csak azért szorította meg, mert sírni kezdett, és nem észlelte, hogy a csecsemő bordája eltört. Orvoshoz is csak azért vitték a kislányt, mert az előző éjszaka megállás nélkül sírt.

A kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított párt a rendőrségen őrizetbe vették, egyúttal gondoskodtak gyerekeik ideiglenes elhelyezéséről. A rendőrség kezdeményezte a súlyos testi sértéssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?