Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyilkos akció a templomban

MTI
2004.09.06. 06:08
Ismeretlen fegyveresek fékeveszett lövöldözésbe kezdtek szombat éjszaka egy kolumbiai templomban, és három hívőt - két férfit és egy nőt - halálra sebeztek.

Helyi rendőrségi illetékesek vasárnap számoltak be a Bogotától 530 kilométerre délnyugatra lévő Puerto Asisben történt ámokfutásról. A tettesek miután beléptek a templomba minden ok és előzmény nélkül tüzelni kezdtek. A rendfenntartó erők szóvivője háromban jelölte meg a halálos áldozatok számát, de helyi kórházi források szerint négyen vesztették életüket.

A nyomozók előbb a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű szélsőbaloldali szervezet tagjaira gyanakodtak. A később felgöngyölített szálak azonban arra mutattak, hogy szélsőjobboldali félkatonai csoportok emberei, vagy köztörvényes bűnözők lehettek a gyilkosok.