Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Már száz halottja van az esőzéseknek Kínában

MTI
2004.09.07. 09:12
Százra emelkedett a kínai Szecsuán tartományban pusztító heves esőzések és a nyomukban fellépő áradások, illetve földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. A természeti csapásban hetvennégyen tűntek el Kína délnyugati részén, csaknem 9 ezer személy sérült vagy betegedett meg az áradások következtében.

Az öt napja megállás nélkül zuhogó eső kiváltotta sárlavinák, árvizek több mint 20 megyét sújtottak, és hivatalos beszámolók szerint a mostani ítéletidő volt az idén a legpusztítóbb a térségben. A hegyvidéki Kajhszien (Kaixian) körzetében 100 ezer ember maradt biztonsággal fogyasztható ivóvíz nélkül. A körzetben lévő 55 város közül egyet sem kímélt meg az árvíz, amely jelenleg több mint 87 ezer embert vág el a külvilágtól.

Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint több mint háromezren vesztették el otthonukat, többségüket iskolákban és kormányzati épületekben szállásolták el. A központi kormány 40 millió jüant (3,9 millió eurót) különített el a természeti csapás sújtotta térség számára, ahol az előzetes becslések szerint a károk mértéke mintegy 2,6 milliárd jüanra (257 millió euróra) rúg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!