Szilárda
-4 °C
2 °C

Tíz palesztin állampolgárt fogtak el Mórahalom térségében

MTI
2004.09.07. 13:31
Tíz palesztin állampolgárt fogtak el még múlt pénteken a szegedi határőrizeti kirendeltség határőrei Mórahalom térségében - nyilatkozta a határőrség területi szóvivője kedden. Kovács Iván elmondta, az államhatártól 800 méterre húzódó földúton fogták el a külföldi állampolgárokat, akik nem rendelkeztek okmányokkal.

A palesztinok meghallgatásuk során elmondták, hogy néhány héttel ezelőtt indultak Gáza városából, hajóval utaztak Romániába, ahonnan gyalogosan és járművel szállították őket tovább. Az embercsempészeknek 6-700 eurót fizettek fejenként, amely összegnek a felét még otthon, a másik felét Romániában fizették ki. A szóvivő hozzátette, hogy értékelhető adatot az embercsempészekre vonatkozóan nem tudtak mondani a magukat palesztinoknak valló külföldiek.

Kovács Iván elmondta, hogy a külföldiek jelenleg visszautasítási őrizetben vannak a kiskunhalasi idegenrendészeti központ fogdájában. A határőrség a külföldeket felajánlotta visszavételre a hatályban lévő szerb-magyar visszafogadási egyezmény alapján a szerb hatóságoknak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!