Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Receptre íratná a sört a német miniszter

Ananova
2004.09.09. 21:17
A sör annyira egészséges, hogy a német egészségügyi rendszeren keresztül is elérhetővé kellene tenni, jelentette ki Németország egészségügyi minisztere. Wolfgang Clement, a hatvannégy éves miniszter bizonyítottan képes másfél másodperc alatt lehúzni egy sört.

"Lehetővé kell tenni, hogy az emberek az egészségügyön keresztül receptre kaphassanak sört" - mondta Clement, aki saját bevallása szerint nem tud eleget inni a folyékony kenyérből.

A sör áldásos egészségügyi hatásairól nem rég publikált dolgozatot egy osztrák professzor, Manfred Walzl, aki a grazi ideggyógyászati klinikán kutat. A dolgozat szerint a rendszeres sörfogyasztás csökkenti a szívroham és a szívszélhűdés kockázatát, serkenti a vérkeringést, sőt még afrozidiákumként is használható - amennyiben nem fogyasztják azt mértéktelenül.

Férfiak számára napi kilenc deci, nők számára pedig négy és fél deci sör elfogyasztása ajánlott, ahhoz hogy kifejtse az egészségre gyakorolt pozitív hatásait, állítja a professzor dolgozata.