Ödön
2 °C
11 °C

Izraelben fogták el a prágai robbantás gyanúsítottját

MTI
2004.09.14. 16:30
Letartóztatta az izraeli rendőrség egy prágai kaszinó izraeli tulajdonosa elleni robbantásos merénylet vélt elkövetőjét. A cseh rendőrség kérte a volt Szovjetúnió utódállamai területéről származó gyanúsított kiadatását, számolt be Jirí Kolár cseh rendőrfőkapitány.

A merénylet elkövetője kézigránátot hajított a prágai Casino Royal tulajdonosa, Asszaf Abutbul páncélozott terepjárója alá. A robbanásban tizennyolcan - többségükben külföldiek - sérültek meg, maga Abutbul sértetlenül megúszta a támadást.

A cseh rendőrség elkészítette a gyanúsított fantomképét, a férfi azonban időközben elhagyta az országot. Az összegyűjtött bizonyítékok alapján fordultak a cseh hatóságok az izraeli bűnüldöző szervekhez. A férfit hétfőn tartóztatták le Izraelben. Feltételezések szerint a támadás mögött két ellenlábas izraeli család között dúló maffiaháború áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?