Judit
2 °C
7 °C

Vesztegzár madárinfluenza miatt Malájzia egy részében

MTI
2004.09.15. 18:10
Vesztegzárat léptettek életbe Malajzia egyik szövetségi államában madárinfluenzás fertőzések tömeges előfordulása miatt - közölte szerdán egy állami tisztviselő. Egész Kelantan államot egészségügyi zárlat alá vettük, tilos a baromfikivitel a területről - fejtette ki Havari Husszein, az állategészségügyi szolgálat főigazgatója.

A Thaifölddel határos szövetségi államban több ezer szárnyast pusztítottak el azóta, hogy az emberre rendkívül veszélyes H5N1 vírustörzs a múlt hónapban felütötte ott a fejét. Egy egészségügyi illetékes tájékoztatása szerint kedden három beteget vontak megfigyelés alá madárinfluenzás fertőzés gyanújával, mindhármukról megállapították, hogy előzőleg érintkeztek élettelen háziszárnyasokkal. A betegség Malajziában idén kilenc ismert esetben okozott halált, egész Ázsiában pedig összesen 29 esetben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?