Halálos gázolások Fejér megyében

MTI
2004.09.16. 16:59
Két halálos gázolás történt az előző este Fejér megyében: az egyiknek az okozója, a másiknak az áldozata ismeretlen - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a rendőrség. Hantoson, a település külterületén egy arra járó figyelt fel egy árokban fekvő férfira és egy összetört kerékpárra. A bejelentése nyomán a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a férfit egy ismeretlen jármű gázolta halálra - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes hozzátette: a rendelkezésre álló adatok alapján arra következtettek, hogy a szerencsétlenül járt, 42 éves hantosi férfi kivilágítatlan kerékpáron, a gázoló autóval egy irányban haladt, amikor elütötték. A gázoló sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül Sárosd irányába elhajtott a helyszínről. A biciklista a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rendőrség a helyszínen maradt anyagmaradványok alapján egy feltehetően kék színű járművet keres, amelynek jobb oldala az ütközésben megsérült - mondta a szóvivő. Székesfehérvárott egy ismeretlen, 70-80 év körüli, az úton áthaladni akaró nőt ütött el szerdán késő este egy tehergépkocsi - tájékoztatott R. Szabó Ágnes.