Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újra nyitva a látogatók előtt az Eiffel-torony

MTI
2004.09.16. 22:32
Ismét birtokba vehették csütörtökön késő délután a látogatók a párizsi Eiffel-tornyot, két napos kényszerű szünet után - közölte az idegenforgalmi látványosságot üzemeltető társaság elnöke. A vállalat vezetősége és a szakszervezet képviselői részben megállapodásra jutottak a vitás kérdésekről, azonban az egyeztetéseknek még nincs vége.

A részben magán-, részben állami tulajdonú társaság 250 munkavállalót foglalkoztat. Jó részük csatlakozott a sztrájkhoz, amely egyik munkatársuk fegyelmi ügye nyomán, kedden délután pattant ki. A dolgozók ugyanakkor attól is tartanak, hogy a torony tulajdonosa - Párizs városa - és az üzemeltető közötti megállapodás közelgő lejárta hátrányos következményekkel lesz rájuk nézve. Az igazgató tájékoztatása szerint a munkabeszüntetés háromszázezer euró bevételkiesést okozott a vállalatnak. Az Eiffel-tornyot évenként átlag 6 millió látogató keresi fel, a nyári időszakban naponta akár 30 ezer is. 1889-es megnyitása óta összesen több mint 210 millió látogatót fogadott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?