Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy vágányon megindult a vonatközlekedés Fényeslitkénél

MTI
2004.09.17. 14:19
Az utasoknak már nem kell autóbusszal utazniuk a szerdai fényeslitkei vonatbaleset által érintett szakaszon, a végleges kármentesítés azonban még napokig eltarthat - közölte Kavalecz Imre, a MÁV Rt. szóvivője pénteken az MTI-vel. Egész éjszaka nagy erőkkel dolgoztak a villamos felsővezeték-rendszer helyreállításán, így délelőtt az egyik vágányon Záhony és Kisvárda között megindulhatott a vasúti közlekedés. A másik vágány helyreállítása még napokig eltarthat.

Csütörtök este elszállították az összes kisiklott vagont a baleset helyszínéről, majd az éjszakai órákban megkezdték a vasúti felsővezeték-rendszer helyreállítását, pótolták az egyik vágány melletti két vezetéktartó oszlopot. A végleges helyreállítás azonban napokig eltarthat.

Fényeslitke vasúti pályaudvarának közelében szerdán reggel siklott ki egy tehervonat hat kocsija, és három sérült tartályvagonból mintegy 150-160 ezer liter világítási petróleum ömlött a szabadba. Még nem tisztázott, hogy pontosan mi okozta a vasúti balesetet, de annyit már megállapítottak, hogy személyi mulasztás nem történt, a baleset a jármű műszaki hibájából következett be.