Judit
2 °C
7 °C

Nemi visszaélésekkel vádolnak egy francia gyermekgondozót

MTI
2004.09.17. 19:59
Hatvan kiskorú fiúgyermek nemi zaklatásával és közülük hétnek a megerőszakolásával vádolnak egy 26 éves francia gyermekgondozót, közölte pénteken egy francia igazságügyi forrás. A férfi a vád szerint 1999 és 2001 között hét gyermek-, sport- és szabadidőközpontban dolgozva követett el visszaéléseket 3 és 14 év közötti fiúkkal. Perének tárgyalása hétfőn kezdődik a nyugat-franciaországi Saint-Brieucben.

2001 augusztusában a rendőrök kihallgatták a fiatal férfit egy anya panasza nyomán, miszerint ötéves kisfiát a férfi simogatta, de aztán elengedték. Még ugyanabban a hónapban levelet kaptak a férfitól, amelyben beismerte, hogy szexuálisan zaklatott 31 fiút. Le is írta azoknak a nevét, akik úgymond "átmentek a kezén". Még aznap őrizetbe vették. A kihallgatás során elmondta, hogy nem tudott ellenállni a nemi vágynak, amikor együtt volt a fiúkkal, de tagadta, hogy erőszakoskodott volna velük. Hosszú vizsgálat után végül a vádak többségét elismerte.

"A gyerekek és a szülők teljesen megbíztak benne, és nagyon szerették" - mondta Véronique Baousson, kilenc áldozat ügyvédje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?