Nemi visszaélésekkel vádolnak egy francia gyermekgondozót

MTI
2004.09.17. 19:59
Hatvan kiskorú fiúgyermek nemi zaklatásával és közülük hétnek a megerőszakolásával vádolnak egy 26 éves francia gyermekgondozót, közölte pénteken egy francia igazságügyi forrás. A férfi a vád szerint 1999 és 2001 között hét gyermek-, sport- és szabadidőközpontban dolgozva követett el visszaéléseket 3 és 14 év közötti fiúkkal. Perének tárgyalása hétfőn kezdődik a nyugat-franciaországi Saint-Brieucben.

2001 augusztusában a rendőrök kihallgatták a fiatal férfit egy anya panasza nyomán, miszerint ötéves kisfiát a férfi simogatta, de aztán elengedték. Még ugyanabban a hónapban levelet kaptak a férfitól, amelyben beismerte, hogy szexuálisan zaklatott 31 fiút. Le is írta azoknak a nevét, akik úgymond "átmentek a kezén". Még aznap őrizetbe vették. A kihallgatás során elmondta, hogy nem tudott ellenállni a nemi vágynak, amikor együtt volt a fiúkkal, de tagadta, hogy erőszakoskodott volna velük. Hosszú vizsgálat után végül a vádak többségét elismerte.

"A gyerekek és a szülők teljesen megbíztak benne, és nagyon szerették" - mondta Véronique Baousson, kilenc áldozat ügyvédje.